Dagali Skisenter

Fem morsomme vinteraktiviteter i Norge

Få land i verden har lengre vinter enn Norge. Derfor er det helt naturlig at vi bedriver utendørsaktiviteter også på vinteren her til lands – ellers ville vi rett og slett kjedet oss store deler av året. Er du en av dem som sliter med å finne ut hvordan du kan ha det gøy på vinteren, bør du lese videre. Vi går nemlig gjennom de fem beste vinteraktivitetene i Norge.

Stå på skøyter

Det er et ordtak som sier at nordmenn er født med ski på beina, og det samme kan egentlig sies om skøyter. I Norge er det mange innsjøer, og på vinterstid fryser disse til og danner den perfekte skøyteis. Vi lærer å stå på skøyter fra vi er små, og mange av oss opprettholder interessen når vi blir eldre også. Skøyter byr på fart, spenning og mye moro. Husk bare å alltid velge skøyteis med omhu – du må være sikker på at isen er trygg.

Langrenn

Er det én ting som kjennetegner det å være norsk, så er det skigåing – spesielt langrenn. Langrenn er populært av flere grunner. Aktiviteten egner seg for hele familien, du kan forbedre ferdighetene dine, og stort sett over hele Norge er det gunstige forhold for å feste langrennsskiene og komme deg ut i naturen. Faktisk er langrenn en av hovedgrunnene til at flere nordmenn ser frem til vintersesongene – det er den perfekte unnskyldningen til å oppleve Norge på sitt flotteste.

Er du blant dem som heller holder deg innendørs og venter på sommeren, kan du så klart velge å holde deg hjemme og drømme deg vekk til varmere destinasjoner ved å spille en av de mange spilleautomatene med sommertema på www.norgekasino.com.

Isfiske

Norge er den perfekte fiskedestinasjon, og selv om en skulle tro at isbelagte vann satt en stopper for moroa, er faktisk vinteren for mange den perfekte fiskesesongen. Isfiske er nemlig en greie, og denne typen fiske går ut på å ta skiene eller føttene fatt og finne seg et lunt sted på isen. Her borer man et hull i isen, og bruker en isfiskestang til å fiske i det lille hullet. På dager med sol er dette en perfekt aktivitet å kombinere med en skitur eller grilling med familien. Får du fisk kan du til og dessuten slenge den også på bålet.

Bygg snøhule

De fleste barn som har vokst opp i Norge, har bygget snøhuler før. Det er gøy, og resultatet er en hule du kan befinne deg i og søke ly fra vind og snø utenfor. Å bygge en snøhule kan gjøres raskt, eller det kan legges opp som et større prosjekt. Går du for sistnevnte alternativ kan du grave en stor snøhule, tenne stearinlys på innsiden og invitere venner til en kveld i snøhula som de sent vil glemme.

Stå på slalåm

Norge er et land fullt av fjell, og på vinterstid forvandles fjellandskapene til skibakker. Uansett hvor i landet du befinner deg vil du finne en slalåmbakke innen rekkevidde, så benytt anledningen mens du har den og kjenn adrenalinet pumpe mens du står på ski nedover fjellsidene.

15 Aug 2021